In het Leeuwarder bos is een experimenteel project dat ik op eigen initiatief ben aangevangen in maart 2021 en vooralsnog geen einddatum kent. Het omvat onder andere wandelingen, veldwaarnemingen, foto's, ontmoetingen, literatuuronderzoek en materiaal uit het bos. Dat wat ik in het bos ontdek, hoe ik het bos ervaar en beleef vindt neerslag in een gestaag groeiende serie werken.

Opbrengst uit verkoop komt geheel ten goede aan dit project.

LINO (hoogdruk)

In deze eerste serie van 20 experimentele linosnedes heb ik getracht de schijnbare wirwar van planten en bomen te verbeelden op een manier die recht doet aan het organische karakter van het bos én aan mijn impulsieve manier van werken. Papier biotop 120gr (A3), formaat afbeelding 20x30cm.

LITHO (vlakdruk)

De populieren in het Leeuwarder bos vormden de inspiratie voor de hier getoonde driekleuren litho. Gedrukt bij het Grafisch Atelier Friesland, op Somerset velvet 300gr, formaat 78x38cm. Oplage van zes stuks, waarvan nog vier beschikbaar. Prijs € 125 (excl. verzendkosten).

HOUTDRUK (hoogdruk)

Populierenhout, zoals in het Leeuwarder bos, wordt onder andere verwerkt tot triplex platen. Uit zo'n plaat populierentriplex heb ik deze compositie gesneden en in zwart afgedrukt op gerecycled papier. Formaat 35x75cm. Oplage 1. [VERKOCHT]