lezen, luisteren, denken

'Economie da snap ik nie' ... dat denk je maar! Leer mee met #jegeldofjeleven en ontdek de weeffouten in het systeem, hoe banken geld uit niets maken, waarom we steeds armer worden, hoe de schuldeneconomie in elkaar steekt, wat het verschil is tussen gokken en speculeren, wat maakt dat de huizenprijzen alsmaar stijgen, hoe politiek ondergeschikt werd, wat geld (nog) waard is en wat het Amerikaanse neefje van Sigmund Freud met ons te maken heeft.

VPRO televisie. Tim gaat op bezoek bij mensen die geen 'normale' baan willen en zichtzelf op andere manieren onderhouden. Hij ontmoet Danny die leeft van welvaartsresten, Louis de straatmuzikant en Anne....

Meneer Dekker heeft genoeg. Een klant van de Jumbo supermarkt in Stadskanaal mocht gratis boodschappen doen. 'Graaien!', zou je denken, maar hij pakte het compleet anders aan. Bron: dagblad van het noorden.

David Graeber in een interview met Anne-Sophie Moreau over bullshit banen en klotewerk, over het scheiden van werk en levensonderhoud en over basisinkomen. Bron: medium, philonomist.

Josse de Pauw over de plaats van kunst in onze samenleving, over macht, over twijfel en over zoeken naar verschillen in plaats van gelijkenissen. Beluister de podcast en leer over de arena van de kunsten, over een kunstenaar die vlak achter zijn kunst zit en over de beste uitvinding aller tijden: de stoel. Bron: zwijgen is geen optie.