VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is je geld of je leven?

Je geld of je leven is mijn antwoord op de vraag 'hoe kan ik in zo groot mogelijke vrijheid bestaan'. Je geld of je leven is er voor iedereen die zichzelf financieel draagkrachtig vindt. Met je geld of je leven nodig ik mensen uit om mijn dagelijks bestaan te verlichten. 

 

Wat doet een mecenas?

Een mecenas biedt financiële steun. Een mecenas geeft geld aan een ander (aan mij in dit geval) opdat die ander zich om geld niet hoeft te bekommeren. Door te schenken schept een mecenas ruimte, ruimte voor de kunstenaar (ik in dit geval) om een eigen, andere, nieuwe werkelijkheid te scheppen. Een werkelijkheid waarin ruimte is voor iedereen, evenveel en onvoorwaardelijk.

 

Hoe word ik mecenas?

Door te mailen naar avdalen@xs4all.nl met in de onderwerpregel 'ja ik doe mee'. Je ontvangt dan van mij een mail ter bevestiging en het rekeningnummer waarop je jouw bijdrage kunt storten.

 

Mecenas zijn, wat kost dat?

€10 per maand, met een looptijd van 1 jaar. Na dat jaar kun je besluiten of je wilt blijven en mag je opnieuw meedoen voor weer een jaar. Je mag mecenas blijven zolang je wilt.

 

Kan ik op elk moment instappen?

Jazeker. Je kunt op elke dag van het jaar besluiten om mecenas te worden. Uitgaande van de minimumperiode van 1 jaar.

 

Een maandelijkse schenking, hoe regel ik dat?

Geef je bank opdracht voor een automatische overschrijving van €10 per maand en stel evt. een einddatum in na 12 overboekingen.

 

Het hele jaarbedrag in één keer, mag dat?

Jazeker mag dat. In dat geval betaal je bij aanvang €120.

 

Een éénmalige gift, mag dat ook?

Jazeker. Elke vrijwillige gift is welkom en elke euro is evenveel waard.

 

Een groter bedrag schenken, mag dat?

Jazeker. De belastingdienst staat belastingvrij schenken toe tot een bedrag van €2208 (2020). Wil je een nog hoger bedrag schenken dan wordt daar schenkbelasting over geheven.

 

Een gift in natura, kan dat?

Tuurlijk kan dat. Overleg het gewoon even, dan weet je zeker dat je gift in goede aarde valt.

 

Anders bijdragen, hoe dan?

Bijvoorbeeld door je geld of je leven te delen met anderen. Door erover te praten, thuis of op je werk. Door hardop te denken over de keuzes die jij maakt, welke drempels je ervaart en of je daar verandering in wilt brengen. Hoe meer mensen vragen stellen, hoe meer mensen op zoek gaan naar antwoorden, hoe groter de kans dat het bijdraagt tot groter welbevinden voor iedereen.

 

Wat krijg ik er voor terug?

Helemaal niets, nakkes, nop. Wat niet wil zeggen dat meedoen aan je geld of je leven je niets brengt. Wat je er uit haalt is aan jou.

 

Hoe beëindig ik mijn deelname aan je geld of je leven?

Er is geen opzegtermijn. Als je om wat voor reden dan ook niet langer mecenas kunt of wilt zijn, dan stop je. Om paniek te voorkomen is het wel heel fijn als je het me even laat weten.