MECENAS?

Een mecenas is iemand die een kunstenaar beschermt door het schenken van geld of materiaal. Op die manier kan de kunstenaar zich volledig wijden aan de kunst. Een mecenas bij je geld of je leven schenkt onvoorwaardelijk, dat wil zeggen: zonder er iets voor terug te verwachten. Wat niet wil zeggen dat het de mecenas niets brengt. Anders gezegd: wat je er in stopt is voor mij. Hoeveel jij er uit haalt is aan jou.

AANMELDEN

Aanmelden doe je door te mailen naar avdalen@xs4all.nl, in de onderwerpregel vermeld je: 'ja ik doe mee'. Je ontvangt van mij een mail ter bevestiging en het rekeningnummer waarop je jouw bijdrage kunt storten. Mecenas worden doe je liefst voor een minimumperiode van 1 jaar. 

Onder 'veelgestelde vragen' vind je het antwoord op... veelgestelde vragen.

MECENAS VERTELT

"Ik doe mee aan jegeldofjeleven omdat ik stiekem stikjaloers ben op Anne: een ideaal hebben en het realiseren. Zoveel creativiteit en zoveel lef, heerlijk!"

Heleen, Delft

"Anne van Dalen en basisinkomen, beiden synoniem voor vrijheid. Iedereen wil vrijheid, geen discussie over mogelijk. Maar dan basisinkomen, mijn god wat debatteren en discussiëren we daar toch veel over terwijl het net als vrijheid toch zo simpel is: begin er gewoon mee. Waarom ik zo graag meedoe met Anne's project? Vrijheid, mensen, vrijheid. Ik hou zo van vrijheid en van Anne's initiatief. Later, als het basisinkomen voor ons allemaal eenmaal een feit is zullen we ons de pioniers herinneren aan wie we deze nieuwe vrijheid te danken hebben: vrije mensen zoals Anne." 

Peter de Kock, Oosterhout

"In een maatschappij waar veel (bijna alles) draait om geld vind ik het dapper dat er mensen zijn die uit deze cirkel stappen en daadwerkelijk durven te kiezen voor wat écht belangrijk is. Met jegeldofjeleven laat Anne zien hoe een leven met weinig (of zonder) geld eruit ziet en dat er meer mogelijk is dan je denkt. Anne opent ogen, deuren en deelt vrijuit haar bevindingen. Het is bijzonder deel te mogen uitmaken van dit proces en te zien wat voor fantastische dingen eruit komen."

Sanne Heymann, creatiefnemer, Veenendaal 

"Ik doe mee omdat ik me prettig voel als ik van aardige mensen in mijn omgeving blije mensen maak. Niet omdat geld gelukkig maakt, maar omdat het fijn is als iemand zich er dan minder zorgen over hoeft te maken."

Willemijn Luijt, Den Hoorn (ZH)

"Ik zou willen dat het basisinkomen al de gewoonste zaak van de wereld was zodat energie gestoken kan worden in belangrijker dingen dan continu verantwoording af te moeten leggen aan de overheid als je toevallig niet in het 'normale arbeidsproces' kunt of wilt meedraaien. Daarom steun ik jegeldofjeleven. Je leeft maar één keer."

Pieter Musterd, Den Haag

"Mijn reden om deel te nemen is dat ik het belangrijk vind dat er mensen zijn zoals Anne. Die maken onze samenleving net een beetje mooier. Inspireren door stil te staan bij de dagelijkse gang van zaken. Af te vragen, na te denken. Niet iedereen kan wat Anne kan, dat hoeft ook niet, maar gewoon eens stilstaan en zien wat er nog meer kan... wat er mogelijk is. Dat is wat ik er uit haal en van Anne terugkrijg.  Ik vind dat hartstikke mooi."

Paulien Brussee, Philippine