JE GELD OF JE LEVEN - MECENAAT

 

Je geld of je leven is mijn antwoord op de vraag "Hoe kan ik in zo groot mogelijke vrijheid bestaan?" Je geld of je leven is het aloude mecenaat in een eigentijdse vorm. Je geld of je leven is er voor iedereen die zichzelf financieel draagkrachtig acht. Een mecenas schenkt €10 per maand (meer mag maar hoeft niet). Van dat geld leef ik, maak ik, besta ik. Anders gezegd: Je geld of je leven ben ik, met jouw steun.

 

Je geld of je leven zet vraagtekens bij de manier waarop we ons leven invullen. Je geld of je leven stelt de vraag of ons bestaansrecht nog wel bestaansrecht heeft. Je geld of je leven daagt je uit tot nadenken. Je geld of je leven gaat de confrontatie aan met de status quo. Je geld of je leven is een oefening in onvoorwaardelijkheid. Je geld of je leven brengt theorie in praktijk. Je geld of je leven legt de bodem onder mijn bestaan. 

 

Het mecenaat van Je geld of je leven heeft bewezen levensvatbaar te zijn en bestaat in 2022 vijf jaar.

 

Deelname aan Je geld of je leven is een keuze, jouw keuze, geheel vrijwillig. Meedoen betekent schenken zonder voorwaarden.

 

Wil jij ook mecenas zijn?

Hoera, wat vind ik dat fijn! Aanmelden als mecenas doe je door te mailen naar avdalen@xs4all.nl, in de onderwerpregel vermeld je: 'ja ik doe mee'. Je ontvangt van mij een mail ter bevestiging en het rekeningnummer waarop je jouw bijdrage kunt storten. Mecenas worden doe je liefst voor een minimumperiode van 1 jaar. Welkom!

 

Onder 'veelgestelde vragen' vind je antwoorden op veelgestelde vragen.

MECENAS VERTELT

"Ik doe mee aan jegeldofjeleven omdat ik stiekem stikjaloers ben op Anne: een ideaal hebben en het realiseren. Zoveel creativiteit en zoveel lef, heerlijk!"

Heleen, Delft

"Anne van Dalen en basisinkomen, beiden synoniem voor vrijheid. Iedereen wil vrijheid, geen discussie over mogelijk. Maar dan basisinkomen, mijn god wat debatteren en discussiëren we daar toch veel over terwijl het net als vrijheid toch zo simpel is: begin er gewoon mee. Waarom ik zo graag meedoe met Anne's project? Vrijheid, mensen, vrijheid. Ik hou zo van vrijheid en van Anne's initiatief. Later, als het basisinkomen voor ons allemaal eenmaal een feit is zullen we ons de pioniers herinneren aan wie we deze nieuwe vrijheid te danken hebben: vrije mensen zoals Anne." 

Peter de Kock, Oosterhout

"In een maatschappij waar veel (bijna alles) draait om geld vind ik het dapper dat er mensen zijn die uit deze cirkel stappen en daadwerkelijk durven te kiezen voor wat écht belangrijk is. Met jegeldofjeleven laat Anne zien hoe een leven met weinig (of zonder) geld eruit ziet en dat er meer mogelijk is dan je denkt. Anne opent ogen, deuren en deelt vrijuit haar bevindingen. Het is bijzonder deel te mogen uitmaken van dit proces en te zien wat voor fantastische dingen eruit komen."

Sanne Heymann, creatiefnemer, Veenendaal 

"Ik doe mee omdat ik me prettig voel als ik van aardige mensen in mijn omgeving blije mensen maak. Niet omdat geld gelukkig maakt, maar omdat het fijn is als iemand zich er dan minder zorgen over hoeft te maken."

Willemijn Luijt, Den Hoorn (ZH)

"Ik zou willen dat het basisinkomen al de gewoonste zaak van de wereld was zodat energie gestoken kan worden in belangrijker dingen dan continu verantwoording af te moeten leggen aan de overheid als je toevallig niet in het 'normale arbeidsproces' kunt of wilt meedraaien. Daarom steun ik jegeldofjeleven. Je leeft maar één keer."

Pieter Musterd, Den Haag

"Mijn reden om deel te nemen is dat ik het belangrijk vind dat er mensen zijn zoals Anne. Die maken onze samenleving net een beetje mooier. Inspireren door stil te staan bij de dagelijkse gang van zaken. Af te vragen, na te denken. Niet iedereen kan wat Anne kan, dat hoeft ook niet, maar gewoon eens stilstaan en zien wat er nog meer kan... wat er mogelijk is. Dat is wat ik er uit haal en van Anne terugkrijg.  Ik vind dat hartstikke mooi."

Paulien Brussee, Philippine